chiang mai tempel

Wat te doen in en rond Chiang Mai

Over Chiang Mai,

Sinds de oprichting meer dan 700 jaar geleden is de bruisende stad aan de Ping-rivier de hoofdstad van de noordelijke regio. Eeuwenlang was Chiang Mai het hart van het welvarende Lan Na-koninkrijk, en de unieke architectuur weerspiegelt nog steeds een onafhankelijke geschiedenis en sterke Birmese invloeden, zoals het best bewaard kan worden in de meer dan 300 schitterende boeddhistische tempels. Als er één plaats is waarvoor een tempeluitstap zou moeten worden aanbevolen, dan is het voor Chiang Mai. Je kunt het eenvoudig alleen doen, omdat veel van de mooiste tempels, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, zich in de oude stad bevinden.

Chiang Mai wordt vaak de Roos van het Noorden genoemd en ligt in de grote en vruchtbare Ping-vallei, die wordt omgeven door dicht beboste bergen die een hoogte hebben tot 2565 meter. In de 19e eeuw trokken de rijke teakbossen de grootste houtbedrijven van Europa aan, wat bijna leidde tot de kolonisatie van het land, maar uiteindelijk leidde tot de succesvolle integratie van de regio in Siam – nu Thailand.

Ondertussen trokken tienduizenden bergboeren, na vele oorlogen in Zuid-China, van tientallen verschillende stammen naar Thailand. De opeenvolgende migrantenstromen transformeerden de regio tot een levend etnografisch museum. Sommigen van hen waren beruchte papaverkwekers, en samen met Birma en Laos werd Noord-Thailand ’s werelds grootste producent van opium. Later werd de term Gouden Driehoek bedacht voor het gebied. In de jaren ’70, toen heroïneverslaving in de steden van de Verenigde Staten enorm steeg, drong de VS aan om de opiumteelt uit te roeien. Vanwege grote Amerikaanse hulpprogramma’s en tientallen koninklijke projecten en het leiderschap van Thailand’s geliefde koning Bhumibol, werden voormalige papaverkwekers gedwongen om de opiumteelt op te geven en werden ze aangemoedigd om kool, tomaten, bloemen en koffie te telen als vervanging voor de opium.

Wij helpen je graag met een excursie te boeken, met vervoer, met tips,….. ons team staat tot uw dienst voor een fijne vakantie.

Ambachten & cultuur

De kleurrijke tribale ambachten en textiel werden zeer gewenste items in de gestaag groeiende toeristische industrie. Nu worden Chiang Mai en de aangrenzende regio beschouwd als ’s werelds grootste handwerkcentrum, waar naast de producten van heuvelstammen traditionele Lan Na-ambachten worden geproduceerd, zoals zijden stoffen, zilverwerk, meubels, de beroemde sa-papieren paraplu’s, houtsnijwerk en neillo-werk.

Proef deze overvloed aan lokale kunst en handwerk in het gezellige stadscentrum tussen de oostelijke Tha Phae-poort en de westoever van de Ping-rivier. Honderden winkels bieden deze ambachten, het beroemde “nachtbazar” gebied van Chiang Mai is het centrum van dit winkelparadijs. In Bo Sang, slechts een paar kilometer ten oosten van de stad, vind je de belangrijkste werkplekken waar je wordt uitgenodigd om te zien hoe deze producten gemaakt worden. De meeste meubels en houtsnijwerkfabrieken bevinden zich echter in Ban Tawan, in de buurt van Hang Dong, twintig kilometer ten zuiden van de stad.

De mensen van Chiang Mai zijn trots op hun tradities en vieren hun eeuwenoude festiviteiten met grote ijver. Nergens in het land zijn de vieringen van het traditionele Nieuwjaar (half april) en Loi Krathong, het Lichtfestival (meestal in november) levendiger dan in Chiang Mai.

Chiang Mai heeft een verrassend aantal uitstekende restaurants, waarvan vele in het winkelgebied, aan de oever van de Ping-rivier en rond Nimmanhaemin Road in de buurt van de universiteit van Chiang Mai. Ze bieden de zeer gewaardeerde Thaise keuken aan, evenals een keuze uit Noord-Thaise gerechten, zoals Khao Soi en Kaeng Hangle. Bovendien is er een groot aantal internationale restaurants. Deze wijken staan ​​ook bekend om hun bruisende nachtleven, waaronder pubs, karaoke en go-go bars en verschillende vormen van entertainment, zoals Muai Thai (Thai kickboksen).

Buiten de stad

Meer attracties zijn er buiten de stad. Allereerst is er de Doi Suthep-berg, die meer dan 1600 meter hoog is, net ten westen van Chiang Mai. Op deze berg bevindt zich de Wat Phra Dat een van de meest vereerde tempels van het land. Samen met de fantastische locatie maakt het een must voor elke bezoeker.

Minder bekend zijn de prachtige, goed bewaarde bossen van de berg, een van de rijkste habitats van boomsoorten ter wereld. Spectaculaire lianen en fascinerende planten in overvloed, zoals rafflesia’s met schitterende rode bloemen zo groot als kanonskogels. Het is ook de thuisbasis van een zeldzame salamander die eruitziet als een miniatuur dinosaurus.

Liam’s Suan Dok Mai kan een dagtocht naar Doi Suthep regelen.

Andere hoogtepunten rond Chiang Mai zijn olifantenkampen, (wij bieden geen tours aan die ritten op olifanten aanbied) Ook een bezoek waard zijn de slangenboerderijen, orchideeën- en vlinderboerderijen, pittoreske watervallen en de prachtige botanische tuin Sirikit. Voor de adrenalinejunkies is er een keuze uit zip-lijnen en luchtbruggen waar je door de jungle kunt ‘vliegen’. Veel van deze attracties kunnen worden bezocht tijdens georganiseerde eendaagse rondleidingen, maar je kunt er ook alleen naartoe met de taxi. De meeste bevinden zich in de Mae Sa-vallei, ongeveer twintig kilometer ten noorden van Chiang Mai.

Een andere optie voor een dagtocht is Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand (2565 m), ongeveer tachtig kilometer ten zuidwesten van de stad. Indrukwekkende nevelwouden en watervallen, en kleurrijke bergdorpen zijn de belangrijkste attracties.

Chat openen
Ask Liamsuandokmai
Hi how can we help you?